Høreforbedrende operation

I nogle tilfælde af kronisk mellemørebetændelse eller efter traume mod øret kan der ske skade på de tre små øreknogler, som forbinder trommehinden med det indre øre. Hvis forbindelsen mellem de små øreknogler bliver fikseret eller afbrudt, kan det medføre en betydelig hørenedsættelse. En fikseret eller afbrudt øreknogle-kæde heler ikke sig selv.

Behandling

Man kan ofte behandles med høreapparat, som kan være en god løsning. Det kan give problemer, hvis der samtidig er hul i trommehinden, og for nogle er det ikke kosmetisk tilfredsstillende at bære høreapparat. Hvis lydoverledningen fra trommehinden til det indre øre er afbrudt kan der i de fleste tilfælde foretages en høreforbedrende operation. Det foregår under fuld bedøvelse og der opereres som udgangspunkt gennem øregangen, om end det i sjældne tilfælde kan det være nødvendigt at lave et snit i folden bag øret, for at få adgang til mellemøret.  Kirurgen vil enten lave en plastik på eksisterende øreknogler eller bruge en titanium-protese. Resultatet er det samme. En sådan operation forbedrer hørelsen hos næsten alle. Der er sjældent komplikationer til indgrebet.

Samme speciallæge under hele forløbet

Udredning, eventuel operation og opfølgning foregår hos den samme speciallæge, der alle har mange års erfaring inden for øre-næse-hals kirurgi. Du får herved den bedste behandling i trygge rammer.

vi samarbejder med hovedstadens hørecenter

Vi har et godt samarbejde med Hovedstadens Hørecenter, der udleverer høreapparater og er lokaliseret i samme bygning. Vi tilbyder endvidere audiologopædisk assistance til alle former for hørerehabilitering. Læs mere HER.

Du er altid velkommen til at kontakte os for yderligere oplysninger.