Operation for Kolesteatom (benæder)

Kolesteatom (ben-æder) er en sygdom hvor hud i øregangen eller på trommehinden breder sig ind i mellemøret. Huden afstøder hudskæl ligesom alle andre steder på kroppen og idet stadigt flere skæl ikke kan komme ud af sig selv vil de med tiden ødelægge omkringliggende knoglevæv (heraf det danske navn ben-æder), herunder øreknoglerne og den knogle der beskytter det indre øre og hjernen. Ofte oplever patienterne gentagne infektioner og at øret flyder ofte og lugter dårligt. For at mellemøre, indre øre og hjerne ikke skal tage skade er det nødvendigt at fjerne kolesteatomet ved en operation.

BEHANDLING

Kolesteatom kan kun behandles med en operation. Det primære formål med operationen er at fjerne sygdommen, sekundært at genetablere mellemøreknoglernes funktion og dermed hørelsen så godt som muligt. Operationen kræver ofte at cellesystemet (mastoidet) bag øret bores ud, i kombination med en adgang gennem øregangen, for at fjerne ben-æderen. Efter ben-æderen er fjernet foretages som regel rekonstruktion af både mellemøreknoglekæde og trommehinde. Operationen udføres udelukkende af erfarne kirurger. Der er ved operationen en mindre risiko for yderligere høretab, samt en vis risiko for forbigående ændring smagssansen. Svimmelhed opleves sjældent.

Samme speciallæge under hele forløbet

Udredning, eventuel operation og opfølgning foregår hos den samme speciallæge, der alle har mange års erfaring inden for øre-næse-hals kirurgi. Du får herved den bedste behandling i trygge rammer.

vi samarbejder med hovedstadens hørecenter

Vi har et godt samarbejde med Hovedstadens Hørecenter, der udleverer høreapparater og er lokaliseret i samme bygning. Vi tilbyder endvidere audiologopædisk assistance til alle former for hørerehabilitering. Læs mere HER.

Du er altid velkommen til at kontakte os for yderligere oplysninger.