Otosclerose operation (fastvokset stigbøjle)

Otosclerose er en sygdom hvor den mindste knogle i øret (og i kroppen i det hele taget) – stigbøjlen – over tid vokser fast mod indre øre. Dermed kan den ikke vibrere og overføre lyd til det indre øre, hvilket medfører høretab.

Behandling

Man kan ofte behandles med høreapparat, som kan være en god løsning. For nogle er det dog ikke kosmetisk tilfredsstillende at bære høreapparat. I disse tilfælde er operation en mulighed. Operationen genetablerer øreknoglekædens bevægelighed og dermed hørelsen ved at indoperere en meget lille protese i stigbøjlens fodplade. Hos erfarne kirurger opnås god høreforbedring i 80-90% af tilfældene. Der er sjældent komplikationer ved operationen, men der kan opstå forbigående svimmelhed i dagene efter. Ca 1% oplever forværring af hørelsen på det opererede øre.

Samme speciallæge under hele forløbet

Udredning, eventuel operation og opfølgning foregår hos den samme speciallæge, der alle har mange års erfaring inden for øre-næse-hals kirurgi. Du får herved den bedste behandling i trygge rammer.

vi samarbejder med hovedstadens hørecenter

Vi har et godt samarbejde med Hovedstadens Hørecenter, der udleverer høreapparater og er lokaliseret i samme bygning. Vi tilbyder endvidere audiologopædisk assistance til alle former for hørerehabilitering. Læs mere HER.

Du er altid velkommen til at kontakte os for yderligere oplysninger.